In de media

Je vindt me regelmatig in de media, zowel offline als online. Onderstaand een kleine selectie van verschenen publicaties en vermeldingen.

Artikel in AD Westland
27 oktober 2020

Ouder Westland

Twintig jaar geleden vond in de Westlandse kernen een volksraadpleging plaats. Het onderwerp: de wensen van de Westlanders omtrent de onvermijdelijke samenvoeging van de Westlandse kernen. Naaldwijk was, onder meer vanwege haar zwakke financiële positie, groot voorstander van de gemeente Westland. Maar daar dacht niet iedereen zo over. Lees meer


Column in De Lierenaar
26 augustus 2020
Buurman’s Erf

Sportpark ‘de Zweth’ zit aan z’n grenzen, letterlijk en figuurlijk. Drie verenigingen daar Odis (handbal), LTC ’t Loo (tennis) en Valto (korfbal) willen verder groeien, maar dat is nu dus niet goed mogelijk. Lees meer


Artikel uit SRA Magazine Voorjaar 2020
De Kunst van het Helpen

Driehonderdzeventig accountantskantoren en negenhonderd vestigingen die een stempel dragen van SRA-kantoor. Daarmee verbinden ze zich aan de kwaliteitsstandaard die SRA stelt. Van eenheidsworst is geen sprake, want elk kantoor kent zijn eigen identiteit. In deze rubriek maken we kennis met de verschillende kleuren van het SRA-palet. Deze keer Hoogerbrugge & Partners uit Honselersdijk.
Lees meer


Column door Rien van den Anker
21 augustus 2019

Eigen drankvolk eerst
(Westland, 21 augustus 2019). Ik heb die vrienden uit Den Haag en Wageningen maar afgebeld, had ze dit weekend uitgenodigd voor De Bradelier, die mooie feestweek aan de Lee. ‘Moet je niet doen’, had een bevriende collega gezegd. ‘Lierenaars en Westlanders wel, maar alles wat van buiten komt, zien ze liever gaan dan komen’. Het feestbeest in me verschrompelde.
Lees meer


Artikel uit Streamer nr. 2
juni 2019

“MKB Westland is een volwaardig gesprekspartner!”
Op een maandagmorgen na de bestuursvergadering van MKB Westland zitten vier mannen in de gezellige koffieruimte van het Naaldwijkse Tramhuisje. Het karakteristieke pand dateert uit 1907 en ademt een en al historie. Waar beter kan er teruggeblikt worden van vier afscheidnemende bestuursleden? Roel Batelaan gaat in gesprek met Pieter Hoogerbrugge, Erik Koeze, Edward Koornneef en Henk Salome.
Lees meer


Column GemeenteBelang Westland
27 april 2019

Gedecoreerden in het zonnetje

Zo net na het feliciteren van de gedecoreerden, dwaalden mijn gedachten nog eens af naar een column die ik schreef, inmiddels 4 jaar geleden……
Naar mijn mening zou er ‘Westland-breed’ iets moeten worden georganiseerd om alle gedecoreerden blijvend onder de aandacht te houden, al was het maar ‘om de samenleving voldoende wakker te houden’ om onder andere de waarde van vrijwilligers werk te benadrukken.
Lees meer


Column door Rien van den Anker
2 februari 2019
je suis rien (172)
Niet zo slim
(Westland, 2 februari 2019). GBW-raadslid Pieter Hoogerbrugge is in de Westlandse politiek een soort stille kracht, hij is er wel maar je hoort hem weinig. Maar als die Pieter vragen stelt dan komen ze ook goed aan. Zou het moderne glastuinbouwgebied aan de Maaslandse Herenweg niet beter een stukje Westland kunnen worden? Zouden beide gemeenten daar niet eens over moeten gaan praten?
Lees meer


GemeenteBelang Westland
10 juni 2018

Afscheid nemen bestaat niet
Donderdag hebben wij in GBW-kring ‘afscheid genomen’ van vertrekkende (steun-)raadsleden en de GBW-wethouders Bram Meijer en Frank Rijneveen.
Lees meer


Column in Het Hele Westland
6 juni 2018

Column Judaskus

De christelijke wortels zijn nog steeds goed verankerd in Westland. Dit is een conclusie die getrokken kan worden naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 en de afloop van de coalitieonderhandelingen.
Lees meer


Artikel uit Streamer nr. 4
september 2017

‘We keep it simple’
Hoogerbrugge & Partners is een pas opgericht Westlands accountantskantoor dat vanaf 1 januari 2017 is gevestigd in Honselersdijk. Hoogerbrugge & Partners ontzorgt en staat bedrijven proactief met raad en daad terzijde. Een beknopte kennismaking.
Lees meer


Artikel uit Streamer nr. 4
september 2017
Even voorstellen: Pieter Hoogerbrugge
Ik ben Pieter Hoogerbrugge, 52 jaar. Geboren en getogen in De Lier. Sinds 2004 ben ik penningmeester van MKB Westland. De gemeente Westland was in 2004 net ontstaan en dat was een mooi moment om voor MKB-ondernemers een belangenvereniging in Westland te starten.
Lees meer


Artikel uit Accountancy van Morgen
Juni 2015 Jaargang 1 – nr. 2

216 Accountants: ICT-bedrijf met veel verstand van accountancy of andersom
Eind maart werd bekend dat KPMG-MKB verder gaat als 216 Accountants. Dat is meer dan een verzelfstandiging. Het kantoor wordt overgenomen door EBPI. Een automatiseerder, die zich richt op ketenintegratie, neemt een accountantskantoor over. Het zegt in eider geval iets over de invloed van ICT op de werkprocessen binnen accountantskantoor. Lees meer


Artikel in Het Financieele Dagblad
20 april 2015

Koper mkb-tak KPMG doet waar iedereen al lang over praat
De Haagse ondernemer Johan Mastenbroek heeft de afgelopen weken de aandacht van de accountantssector getrokken. De overname van de mkb-praktijk van KPMG door zijn ICT-bedrijf EBPI intrigeert.
Lees meer


Artikel in De Bazuin
uit 2012

“70 Leden vormen zwakke afspiegeling van Lierse bedrijvigheid”

De Lierse Club van Bedrijven viert dit jaar het feit dat zij veertig jaar geleden, door een handvol enthousiaste Lierse zakenlieden, van de grond werd getild. In veertig jaar groeide de club, in het begin van 2012, uit tot een hechte verzameling van zeventig bedrijven, maar als het aan voorzitter Pieter Hoogerbrugge ligt, dan wordt alles in het werk gesteld om in een zo kort mogelijke tijd het honderdste lid te begroeten.
Lees meer


Artikel uit Accountancynieuws nr. 21
25 november 2011

Stroomlijnen administratieve processen betekent beter invullen adviesfunctie

Jacco Oudhof en Pieter Hoogerbrugge zijn bij KPMG de twee partners die verantwoordelijk zijn voor KPMG MKB, de MKB-praktijk van dit Big Four-kantoor. KPMG wordt niet automatisch geassocieerd met het midden- en kleinbedrijf. Toch moeten de aantallen die KPMG hier bedient, niet worden onderschat. De twee partners zijn verantwoordelijk voor een klantenportefeuille met 5.000 ondernemers en ruim 190 fte’s, verdeeld over de tien vestigingen van KPMG.
Lees meer


Artikel uit Zpress
2008/2009

Omdat De Majesteit niet overal tegelijk kan zijn (miljoenen nota vertaald naar het MKB)
Wie dacht dat KPMG alleen voor multinationals in actie komt, komt bedrogen uit. Ook voor het Nederlandse MKB is KPMG een actieve meedenk-partner. En dat meedenken gaat ver. Of u nu een betrouwbare accountant zoekt of een innovatieve partner die zich inleeft in uw groeiplannen. KPMG is er voor u.
Lees meer


Mens & werk Interview uit 2007
(Het Hele Westland)

‘Ik ben een laagdrempelig type’

Ik tref Pieter Hoogerbrugge (42) in Den Haag. Het pand van KPMG straalt Internationale alure uit tussen de oude chique van het Joegoslavië Tribunaal enerzijds en het congresgebouw dat tegenwoordig World Forum heet, anderzijds. In de hal staat een beeld van kunstenares Ingrid Rollema. “De bouwers van dit pand heb ik onder het kopje ‘Steigerpraet’ geïnterviewd voor ons personeelsblad. Ze vroegen zich af hoe vaak dit beeld van de wagen gedonderd was”, lacht Hoogerbrugge als hij me in de hal tegemoet komt en een hand geeft. Hij gaat me voor naar een spreekkamer en zorgt voor koffie.
Lees meer


Artikel uit Marketing Moves
3e kwartaal 2006

“Dat ik carrière maak is eigenlijk puur bijzaak”

Hij is als directeur KPMG verantwoordelijk voor het MKB in de regio Randstad-Zuid (inclusief Westland) en geeft leiding aan 75 accountants, fiscalisten en adviseurs. Daarnaast is hij lid van het Algemeen Bestuur van de Kamer van Koophandel Haaglanden en als penningmeester, hoe kan het anders, vertegenwoordigd in het bestuur van MKB-Westland. Velen zullen Pieter Hoogerbrugge wellicht kennen als de voormalig wethouder van het Lierse DLB. Tijdens zijn loopbaan weet hij zich nog het meest geïnspireerd door … Calimero.
Lees meer


Artikel in Het Hele Westland
uit 2005

Flexibiliteit voorop in spannend 2005

“Dit jaar is een spannend jaar. Het kan alle kanten uit” Dit is de mening van Pieter Hoogerbrugge, directeur bij KPMG voor kleine en middelgrote ondernemingen. “Er verandert veel en de onzekerheid is groot. Bedrijven die daar niet doeltreffend mee omgaan, blokkeren hun toekomst.” Een interview over de gevolgen van een veranderlijk 2005 voor bedrijven en de rol van KPMG hierbij.
Lees meer


Artikel in De Bazuin
uit 2005

De drijfveren van: Pieter Hoogerbrugge

Pieter Hoogerbrugge mag zich een bekende Lierenaar noemen. In zijn 40ste levensjaar is hij voor de tweede keer voorzitter van Liora en bekleedde hij openbare functies, zoals het fractie-voorzitterschap van DLB en wethouder van de voormalige gemeente De Lier. Een openhartig gesprek over gedrevenheid en drijfveren.
Lees meer


Artikel in Het Hele Westland
uit 2004

Pieter Hoogerbrugge, KPMG: “Constructieve dienstverlening door betrokken professionals”

KPMG is een toonaangevende accountancy- en adviesorganisatie voor bedrijven en instellingen uit verschillende branches. KPMG Nederland maakt deel uit van de mondiale KPMG-organisatie, die met nagenoeg 100.000 mensen in 148 landen actief is. In Nederland werken ongeveer 4.500 mensen bij KPMG.
Lees meer


Artikel uit De Westlandsche Courant
27 februari 2002

Ook tweede wethouder DLB stapt weer op

Na Jan van Dijk stopt ook zijn opvolger Pieter Hoogerbrugge na twee jaar met zijn wethouderschap voor de dorpspartij Doorsnee Lierse Bevolking in De Lier.
Lees meer


Artikel uit RegioVisie 2002
‘Een rigoureus onderscheid tussen glas en gras’

Na een door Gedeputeerde Staten bedacht compromis waarbij de huidige zeven kernen opgaan in twee nieuwe gemeenten, is de herindeling van het Westland bij instemming van Tweede en Eerste Kamer in 2004 of 2005 een feit. Maar wat betekent het opgaaf van Wateringen, Naaldwijk, Monster, ‘s-Gravenzande en De Lier in de gemeente Westland en de fusie van Schipluiden en Maasland tot de gemeente Midden-Delfland nu eigenlijk voor de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf?
Lees meer